Project for Wells Fountain Park, Brattleboro, VT
1985
Project for Wells Fountain Park, Brattleboro, VT, 1985
Granite, earth, sod, plantings
2' x 40' x 70'
Commissioned by the Town of Brattleboro with funds from the Vermont Arts Council and the National Endowment for the Arts Art-in-Public-Places Program Landscape architect: David Raphael

This work was commissioned as part of the construction of a new park and county courthouse on land that was most recently used as a filling station. The foundation plan is loosely drawn from photographs of a grand Italianate house that stood on the site at the turn of the century. In addition to recalling that structure, it provides a gathering place for office workers who sit on the porch steps for lunch and for occasional performances and festivals. As a link to the more recent life of the site, a granite grass marker inscribed with the words GAS PUMPS sits between two benches on the spot where the gas station pumps were located.

MC-W_1.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_2.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_3.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_4.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_5.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_6.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_7.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK MC-W_8.PROJECT-FOR-WELLS-FOUNTAIN-PARK

Project for Wells Fountain Park, Brattleboro, VT
NEXT
BACK